In pursuit of an aura Esperance Jungle trip Reliquarium on Swanston St Thunder wishes it could be the Snow Golddigger Abduction

One Response to “Cottesloe”

 1. 1
  M:

  Handlingen i Les quatre cents coups -
  De 400 slagen av Truffaut.

  Antoine är en fransk pojke i de tidiga tonåren som har problem både i skolan och hemma. Hans lärare plockar ut bara honom för sin kritik och bestraffning. Hans mor är kall och krävande, och grälar ofta med sin man, Antoines styvfar. Antoine upptäcker snart att hon har en affär med en arbetskamrat. Familjen har dålig ekonomi, och Antoine måste sova i en sovsäck på en barnsäng precis vid ingången till lägenheten.

  Han ägnar sig åt barnsliga rackartyg, ofta påskyndad av sin vän, René, men fångas och straffas efter varje incident. Han stjäl så småningom en skrivmaskin från sin faders arbetsplats, och planerar att panta den. Antoine och René misslyckas i sina försök att panta den, så Antoine vänder tillbaka till kontoret för att lämna tillbaka den. När han grips av portvakten, tar styvfadern honom till polisen.

  Efter sin arrest, tas Antoine till Juge d’instruction, där man säger att han är oförbätterlig. Antoines mor begär bara att han ska skickas till ett arbetsläger vid havet eftersom han aldrig sett havet innan. Efter en tid på en ungdomsanstalt skickas Antoine faktiskt till ett arbetsläger nära havet.

  Under ett möte med psykiatrikern på anstalten berättar Antoine att han har tillbringat den största delen av sin barndom hos sin mormor. Hans egen mor ville inte ta hand om honom. I själva verket ville hon inte ha barn alls, utan hade planerat en abort.

  Antoine rymmer så småningom från arbetslägret. Han springer mot havet, och filmen slutar vid havet.

  Se Saras bild och sedan Les quatre cents coups.Fantastiskt fotograferad i Dyaliscope av Henri Decaë.

  /M

Leave a Reply

 • Phase One
 • P40+
 • Capture One 6 Macintosh
 • 0.006 s (4733/757281) (1/160)
 • f/12.0
 • 100
 • 55.00 (550/10)

Share this on Facebook TwitThis Send this by e-mail!

Category: Uncategorized

Image URL: http://carriedaway.se/2011/01/31/cottesloe/

image
Follow me on Twitter