fruit juice Cottesloe The Pelican Brief Blend in Evolution The great escape Bye bye Australia

5 Responses to “Cinnamon roll”

 1. 1
  M:

  Men Sara…

 2. 2
  saraarnald:

  I know!
  Har haft några tuffa dagar nu när det praktiska inte har fungerat. Hade kanske inte valt hundbilden om det inte var så att jag just då inte hade någon annan som jag tyckte platsade.

  Har precis dolt ett par av kommentarerna som kommit in det senaste dygnet. De innehöll kritik när det gällde mina bilder, och det är helt okej om den är saklig och välformulerad. Dock var den av aggressiv karaktär, dessutom pekade den ut några av mina fotografkollegor på ett märkligt vis.

 3. 3
  Nina Grundemark:

  Men jag förstår inte riktigt kommentarerna.
  Får man inte fotografera hundar om någon annan har gjort det redan?
  I så fall kan vi garanterat hitta hundbilder före 2007.

  Jag tror knappast Sara går omkring med en mapp i huvudet över just sina fd kurskamrater, i så fall finns det bra många andra att inspireras av eller rent av kopiera om man vill. Eller var det en sådan extremt bra klass de åren att alla utom Sara var nyskapande, och alla som har samma motiv härmar just den klassens elever? Skulle inte tro det.

 4. 4
  M:

  Jag är inte klasskamrat.
  Jag är inte fanclub.
  Jag är fotografi.
  Jag är mycket allvarlig.
  Jag är grundligt seriös.

  Bloggen som konstnärligt verktyg är helt offentligt. Därför så kommenterar jag ibland saker direkt till Sara i ett ordval som jag vet att hon, kanske, förstår.Så är det. Oftast så är mina kommentarer avsedda för hela forumet.Jag utgår ifrån att någon förstår även då.

  Processen med det här projektet bygger, som jag ser det på dynamiska och konstruktiva kommentarer från betraktarna. Om de sedan har gått i Saras klass på en fotoutbildning eller ej spelar ingen roll. Det handlar om att se på fotografi, uppleva den och kommentera. Har man gått på en fotoutbildning så föreligger ett försprång vad gäller att kunna uttrycka sig. Lite synd att det är så. Fotografi är inte bara vem som har mest pixlar när hon dör eller bäst objektiv; det är ett sätt att leva.

  Kommentarerna gör förhoppningvis något konstruktivt för kreatören (Sara). Det är viktigt med bekräftelse. Det är också viktigt att tänka först och skriva sedan.

  Carried away är ett spännande och i viss mån nydanande projekt. NU höjer vi nivån och ser till att ge Sara en konstruktiv kritik som hon behöver. En konstruktiv kritik behöver inte vara hyllande – den kan vara just bokstavligen konstruktiv och vilja förändra. I ett blogg-projekt medverkar även vi som kommenterar. Det är ett demokratiskt projekt.Vi tycker – fotografen bearbetar intrycken och fotograferar – fotografen återkommer med nya bilder.

  Det kan vara ett sätt att motverka den isolering och ensamhet som allt mer sprider ut sig inom fotografin. Att kommunicera ut i “tomheten” utan att få respons från mer än spridda besökare på en utställning och en och annan konstkritiker.

  Och du J, vem är E.B ? Jag är nyfiken.

  /M

 5. 5
  M:

  Kommentaren ovan verkar kanske lite konstig. Det föregicks av ett i min tolkning (låt oss milt sagt kalla det så) dumt och osakligt inlägg i klassisk från en viss “J” eller Johan”. Inlägget låg omodererat kvar här på bloggen och var offentligt. Jag kommenterade. Sedan tog nog Sara bort “Johans” kommentar?

  Jag tror att du “J/Johan” i högsta grad vet vem jag är. Jag vet dock inte vem du är. Du är välkommen att kontakta mig om du vill prata mer om processer, fotografi eller orättvisa.

  Mot “latest picture” och ett bra konstruktivt tyckande !

  /M

Leave a Reply

 • Phase One
 • P40+
 • Capture One 6 Macintosh
 • 0.005 s (1893/378601) (1/200)
 • f/2.8
 • 100
 • 80.00 (800/10)

Share this on Facebook TwitThis Send this by e-mail!

Category: Uncategorized

Image URL: http://carriedaway.se/2011/01/18/cinnamon-roll/

image
Follow me on Twitter